Forum > Nintendo > Tingle och hans spel

Kottens avatar Kotten
P24 Utloggad
jag är inte bra på att göra trådar, det är bara mycket text ok

http://img714.imageshack.us/img714/1979/gdfgk.png
Tingle är en karaktär ifrån The Legend Zelda-serien. Han syntes för första gången i The Legend of Zelda: Majora's Mask där han sålde kartor till Link, och man fick reda på att han var besatt av féer och rupees.
Sen dess har han varit med i en del andra Zelda-spel. Som Wind Waker, Minish Cap och det senaste utav dem Four Swords Adventures. Han har alltså inte varit med i något Zelda-spel sendan 2005. Hemskt tycker jag lol.

I Japan blev han så jävla populär att han fick en egen spelserie, men bara ett utav spelen har släppts utanför Japan dock. Men här är dem:

Freshly Picked Tingle's Rosy Rupeeland
http://img854.imageshack.us/img854/8863/tinglerpgeubox.png

Spelet börjar med att Tingle hör en röst som säger att han ska gå till Western Pool, som är en liten damm nästan precis bredvid Tingles hus. Han bestämmer sig för att gå dit. Och när han väl är där så träffar han Uncle Rupee, som berättar om en plats långt här ifrån som kallas Rupeeland. I Rupeeland behöver man aldrig jobba eller gå i skola, man får bara den finaste maten. Han säger även att det finns många vackra kvinnor där och då vill Tingle givetvis komma dit.

Uncle Rupee berättar att Tingle måste slänga ner Rupees i dammen för att komma till Rupeeland. Efter att Tingle slängt ner en del Rupees så växer dammen upp och blir ett litet torn och ju fler Rupees han slänger ner desto högre blir tornet. När tornet blivit riktigt högt så ska man tydligen komma till Rupeeland.

Man får Rupees genom att klara dungeons (ska man säga borgar eller grottor kanske?), hjälpa folk med olika grejer, rita kartor, sälja en massa skit som man hittar/lagar till.
Där Tingle bor gillar alla Rupees väldigt mycket. Du måste oftast ge folk Rupees bara för att dem ska vilja prata med dig. Rupees är också ens liv. Så när du inte har några kvar blir det game over.

De flesta tidningar eller onlinesidor som recenserat spelet har gett det hyfsat bra betyg. Hyllat spelet för sin humor, fina grafik och sagt att det varit unikt, men samtidigt kritiserat det för tråkiga borgar/grottor och ett dåligt battle system.
Det här är det enda Tingle-spelet som än så länge släppts utanför Japan. \:\'\(

Vet inte vad mer jag ska säga, jag älskar spelet i alla fall.


Tingle's Balloon Fight
http://img3.imageshack.us/img3/6287/tinglesballoonfight.png

Det här är ett spel som Nintendo gjorde och sen gav ut det gratis till Platinum-medlemmar i Club Nintendo i Japan. Och det är helt enkelt Balloon Fight med Tingle.

Det finns 3 olika spellägen i spelet:
-1-player game som är precis som det vanliga läget i Balloon Fight, alltså att du bara ska spränga ballongerna på alla fiender och få så mycket poäng som möjligt.
-Balloon Trip där du ska flyga så långt som möjligt och undvika allt på vägen.
-Multiplayer, som är precis som 1-player game fast man kan vara upp till 4 spelare. Och det här är riktigt roligt asså.

Finns också ett bildgalleri där man kan låsa upp bilder genom att klara olika uppdrag i spelet, som t ex att klara 25 banor i multiplayer läget.


Color Chaning Tingle's Balloon Trip of Love
http://img135.imageshack.us/img135/2702/1105371tingle2box.png

Tingle sitter hemma en dag och kollar på TV. Så plötsligt kommer det en reklam om en bok. Han beställer boken, som tydligen berättar hur man blir populär bland tejer, och han får hem den i nästan samma sekund.
När han öppnar boken så börjar den lysa konstigt och efter ett tag så sugs han in i boken. Han vaknar upp på någon bondgård och får snart veta att det enda sättet för honom att komma tillbaka till den riktiga världen är att dansa med 'bokvärldens' princessa.

Så spelet handlar typ om Tingles resa till slottet där hon bor. På vägen dit träffar han 3 personer som följer med honom och hjälper honom på hans resa. Kakashi, som är en fågelskrämma utan hjärna. Buriki, en robot utan hjärta. Och Lion, ett lejon utan mod. (Mm, det är lite Wizard of Oz inspirerat)


Tingle's Rosy Rupeeland var ju ett action/äventyrs-spel, men det här är mer som ett point & click-spel, fullt med pussel och skit överallt.
Jag importerade det här spelet för ett tag sen, och även om jag inte förstår japanska ett dugg så älskade jag det. \:$ (ja jag fick använda FAQ endel gånger lol) Det är är banne mig mycket bättre än det första, och slutet var banne mig liter rörande. Igen, även om jag inte förstod ett skit av vad de säger.


Too Much Tingle Pack
Det här är det enda Tingle-spelet jag inte har, så vet inte så mycket om det. Men vad jag här hört så är det precis som så många andra saker på DSiWare ett paket med miniräknare, clocka, kalender och andra små grejer; fast med Tingle-tema såklart. Så egentligen ska man kanske inte kalla det för ett spel..Aja, snacka om Tingle och spelen här. Kan förstå om det inte är så många som spelat Japan-only spelen, men Rosy Rupeeland kanske?
Och vad tycker ni om Tingle egentligen? Vet att det är rätt många som hatar honom, och det är tydligen anledningen till att Rosy Rupeeland aldrig släpptes i USA. Men fna, jag diggar honom. Han ska banne mig vara spelbar i nästa Smash Bros, annars blir jag arg. Så de så.

Anxious/Korvious

Manges avatar Mange
P28 Utloggad
Inte spelat något av spelen, ej heller Minish Cap och FSA.

Det enda jag har konstaterat är att dom förstörde Tingle efter Majoras Mask. Där var han läskig och pårökt, sen blev han bara konstig och kapitalistisk.

Tell them the war has ended

Redigerat av Mange
2011-08-14 15:40:16

Lutgerions avatar Lutgerion
Moderator P23 Utloggad
Haha, lite så ja. Han känns så glad och självsäker i sina andra spel. Tvärtemot vad han är i Majora's Mask.

Spelade en bit av Rosy Rupeeland men klarade det aldrig. Tyckte som kritikerna att det var rätt långtråkigt.

if jag(kan.koda) {fungera == nu}

Redigerat av Lutgerion
2011-08-14 18:24:47

Albireos avatar Albireo
P Utloggad
Har inte spelat något av Tingles egna spel, endast de Zelda spelen som han är med i.
Men Rosy Rupeeland set ganska kul ut, jag tror nog att jag skall införskaffa det.

Signatur

Cjuubs avatar Cjuub
P26 Utloggad
Tingles Rosy Rupeeland är helt underbart, ångrar så mycket att jag inte klarade det spelet. Det var när jag börja känna mig pressad för man var tvungen att vara snabb med att lämna rupees till det där tornet så att det inte skulle sjunka ner som jag kände "ååh vafan orka detta" och slutade spela... Dum som jag var.

Riktigt skön atmosfär i spelet, kändes rätt innovativt och mysigt att spela. De kapitalistiska karaktärerna i spelet var bara för sköna. Får se, en dag då jag kanske tagit tag i mitt berg av ospelade spel blir det att starta om och köra till sluttexterna.

Tingle o/
Synd att "uppföljaren" eller vad det var aldrig översattes, och ingen fan-översättning finns heller så vitt jag vet?

kb

Cresss avatar Cress
P31 Utloggad
Har spelat alla hans spel. förutom den sista på dsiware.
tycker både första och andra spelet var väldigt roliga.
Synd att 2an aldrig vart localiserad :'(

Sakura Haruno My Waifu 4 Ever! <3

Kottens avatar Kotten
P24 Utloggad

Mange:

Det enda jag har konstaterat är att dom förstörde Tingle efter Majoras Mask. Där var han läskig och pårökt, sen blev han bara konstig och kapitalistisk.


Haha. Aa han förändrades ju en del efter Majoras Mask. Och det är då det verkar som att alla startade att hata honom. \:\'\(
Men jag tycker han är cool nu med lol.

Cjuub:

Tingle \o/
Synd att "uppföljaren" eller vad det var aldrig översattes, och ingen fan-översättning finns heller så vitt jag vet?


Det är några snubbar som översätter spel som hade en poll på sin sida där de frågade vilket spel man ville att dom skulle översätta, och Tingle 2 ligger etta där.
De har inte sagt något om att de ska översätta det. Men man kan ju hoppas att dom gör det någon gång. :S

Och jag håller med om allt du sa om spelet. Det var bara så fett mysigt aso.

Anxious/Korvious

KBs avatar KB
P24 Utloggad
Bara spelat Tingles Rosy Rupeeland. Skön humor som sagt, men när man fastnar i en evig "förlorar-lika-mycket-rupees-som-man-tjänar"-loop så orkade jag inte mer.

Undrar dock hur Tingle skulle se ut i ett nytt Zelda, då han inte är celshadad/tecknad längre hhöhöhöhöjhöhöhöhh

b

Manges avatar Mange
P28 Utloggad

KBajs:


Undrar dock hur Tingle skulle se ut i ett nytt Zelda, då han inte är celshadad/tecknad längre hhöhöhöhöjhöhöhöhhEn blandning mellan Pedobear i trikåer och Tingles näsa från Majoras Mask.

Tell them the war has ended

Pontuss avatar Pontus
Utloggad
Tyckte att han var störtskön när jag spelade MM. I WW var han bara löjligt dryg. Hatade honom och orkade inte farma rupees så jag läste på gamefaqs var alla triforcedelar fanns.

Inte spelat hans egna spel.

Subjects avatar Subject
P23 Utloggad
Tingle är helt underbar.

Zawa... Zawa...

Forum > Nintendo > Tingle och hans spel